Exo-Glove Poly robothandschoen

Robothandschoen laat hand weer functioneren


Exo-Glove PolyWetenschap is ongelofelijk belangrijk voor de medische wereld en dus onze gezondheid. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van protheses voor verschillende lichaamsdelen. Wat dacht je van een ‘wearable robot’ of robothandschoen die je hand weer laat functioneren zoals het hoort?

Robot

Deze draagbare robot die je als een handschoen om je hand schuift, is ontwikkeld door studenten van de Seoul National University. De ontwikkeling van dit project genaamd SNU Biorobotics Lab, is mede tot stand gekomen door de samenwerking met mensen met een fysieke handicap waarvan de hand niet (goed) meer functioneert. Eenvoudig een glas vullen met water kan voor hen namelijk een hele opgave zijn. De Exo-Glove Poly maakt deze en andere klusjes weer mogelijk omdat het de grijp- en knijpfunctie van de hand simuleert.

Prototype

Deze Exo-Glove Poly betreft nog een prototype maar Kyujin Cho hoopt de robothandschoen eind volgend jaar in productie te kunnen nemen. Zo kan deze prachtige uitvinding zijn weg vinden naar veel meer mensen met een handicap.

Bron: 1, 2

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *