Huawei watch

Is de Huawei Watch een klassieker in sportuitvoering?


huawei_watch01De eerste smartwartch van het Chinese Huawei heet heel toepasselijk, Huawei Watch en ik heb hem een tijdje mogen testen. Of ik nu een sixpack heb? Dat lees je hier.

Huawei Watch – technische dingen

De Huawei Watch heeft een ronde roestvrijstalen kast met een diameter van 42 mm en is leverbaar met verschillende lederen en roestvrijstalen banden. Bovenop ligt een 1.4” amoled-scherm gemaakt van krasbestendig saffierglas. De bewegingssensor in deze smartwatch registreert alle soorten activiteiten die jij dagelijks onderneemt. Zo kan hij dus automatisch bijhouden of je rent, fietst, wandelt of slaapt. Er zit ook een hartslagmeter ingebouwd. Volgens Huawei kun je je sportieve doelen met deze smartwatch makkelijk bereiken.

De smartwatch draait op Android Wear, het geoptimaliseerde, mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables van Google en hij is ook te gebruiken in combinatie met een iPhone (iOS 8). Notificaties van je smartphone kun je makkelijk bekijken op je Huawei Watch. De batterij gaat 1.5 dag mee en is binnen 45 minuten voor 80% opgeladen dankzij de snellaadfunctie. Wil je meer specificaties zien? Dan kun je hier terecht.

De meegeleverde apps

Huawei Wear

Voor het registreren van al je sportieve activiteiten en de daarmee verbruikte calorieën kun je de app Huawei Wear op je smartphone downloaden. Je stelt hier persoonlijke gegevens en doelen in. Daarna ga je je sportieve activiteiten bijhouden. Je kunt alleen kiezen uit de meest populaire activiteiten: hardlopen, wandelen en fietsen. Hopelijk worden er nog andere activiteiten toegevoegd. Uiteraard is er een overzicht van je workouts per dag te zien. Ik mis hier nog wel de afgelegde routes. Alle gegevens zijn eventueel met een Huawei-cloud-account te synchroniseren zodat je niets kunt kwijtraken. Verder kun je je vrienden en/of familie (op social media) nog even jaloers maken door je topprestaties met ze te delen.

Huawei Wear
Huawei Wear
Price: Free
Huawei Wear
Huawei Wear

Dagelijkse tracking

Op de Huawei Watch is er de app Dagelijkse tracking. Deze geeft dezelfde gegevens weer als Huawe Wear maar ziet er wel stukken flitsender uit. Je ziet je stappen met wandelen of hardlopen, calorieën en de duur. Dit alles is erg makkelijk af te lezen van het scherm.

Fitness-tracking

Het doel van deze app begrijp ik niet helemaal behalve dan dat je een workout starten gebaseerd op tijd of calorieën. Dit kan ook met de Huawei Wear-app op je telefoon maar weer niet met de Dagelijkse tracking-app. Mooier zou zijn als deze Fitness-tracking-app samengevoegd zou worden met Dagelijkse tracking-app. Overigens weet de bewegingssensor in de Huawei Watch zelf onderscheid te maken in het type activiteit. Dit hoef je dus niet zelf aan te geven in deze app.

Hartslag

Op de Huawei Watch zit ook een app genaamd Hartslag. Het lijkt me duidelijk wat deze app voor je kan betekenen. Voor het meten van je hartslag moet het bandje goed strak om je pols zitten. Je pols moet ook stil en horizontaal liggen. Dat wordt lastig met hardlopen. Ik heb een vergelijking gedaan met mijn hartslagband (Wahoo TICKR RUN) en de Huawei Watch. In ruststand zit mijn hartslag op zo’n 67/68 spm. De metingen die ik gedaan heb zijn op beide nagenoeg gelijk.

Bedieningsgemak

Vergeleken bij mijn ASUS Zenwatch 2 is het grote ronde scherm van de Huawei een genot om mee te werken, aan te raken. Het horloge reageert sowieso al stukken sneller. Dan maakt een makkelijk te bedienen amoled-scherm het helemaal tot een feest. Alsof je van een Opel Corsa uit 1994 inruilt voor een Volkswagen Golf Variant-stationwagon. Snel en groot. Het is een verademing.

Uiterlijk

De Watch van Huawei wordt door vele websites uitgeroepen tot mooiste smartwatch van dit moment. Ik ben het daarmee eens. Nog steeds want ook al is hij al een tijdje op de markt. Ik heb nog geen mooiere variant kunnen vinden. Het is dan ook meer een klassieke smartwatch dan een sportwatch. De lederen en roestvrijstalen bandjes maken dit horloge wat mij betreft helemaal af. Daarnaast kun je voor Android Wear talloze wijzerplaten (watch faces) downloaden. Dus ook voor deze smartwatch. Huawei heeft de Watch trouwens ook voorzien van vele standaard wijzerplaten. Er zit dus altijd iets voor je bij. De Huawei is wat mij betreft nu al een echte klassieker die misschien toch wel het mooist om een een mannenpols staat. Dat interesseert mij niks, ik vind hem mooi. Ook om mijn dunne pols.

Conclusie

Huawei levert drie apps mee die je kunnen helpen bij het verbeteren van je conditie. Deze apps geven in de basis voldoende gegevens weer om je workouts te registreren en te analyseren. Zelf gebruik ik voor mijn stappen en hardlooprondjes Google Fit en Endomondo. Deze apps zijn stukken uitgebreider dan de apps van Huawei. Degene die geen behoefte hebben aan ontelbare instellingen en grafiekjes adviseer ik om eerst de Huawei-apps uit te proberen. Overigens zijn de geregistreerde dagelijkse hoeveelheid stappen op de Huawei Watch bijna gelijk aan die van Google Fit. De metingen van de geïntegreerde hartslagmeter zijn vrijwel gelijk aan die van de hartslagband. Dus qua registratie zou de Huawei Watch goed moeten zitten.

huawei_watch02

Het uiterlijk en bedieningsgemak verdienen vijf sterren. Je kunt met deze krachtpatser namelijk erg goed voor de dag komen. Het klassieke, moderne uiterlijk is niet opzichtig. Gewoon stijlvol. Geen sportief uiterlijk dus maar zeker wel een sportief horloge. Door middel van de meegeleverde apps of andere apps die je graag gebruikt tijdens je workouts, maak je van deze klassieker een sportuitvoering. Persoonlijk vind ik dit beter dan een felgekleurde sportwatch om mijn pols.

Waar kan ik de Huawei Watch kopen?

Kopen? Dat kan vanaf €299,- bij de volgende winkels:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *