Huawei Watch

Hoe sportief is de Huawei Watch Classic?


IMG_20160903_131938We hebben hier een prachtig exemplaar van de Huawei Watch liggen die we mogen testen voor Everybody Healthy. Wij willen natuurlijk graag weten wat deze Huawei-smartwatch kan betekenen voor onze gezondheid. Welke apps worden er meegeleverd die daarbij helpen? Maar het uiterlijk wil natuurlijk ook wat, hoe ziet dit horloge eruit? Staat hij goed om zowel een dames- als een herenpols? Allemaal vragen die we in de komende tijd zullen gaan beantwoorden. Voor nu alvast een eerste blik op de Huawei Watch.

Huawei Watch in het kort

De Huawei Watch heeft een ronde roestvrijstalen kast met een diameter van 42 mm (meerdere uitvoeringen) en is leverbaar met verschillende lederen en roestvrijstalen banden. Bovenop ligt een 1.4” amoled-scherm gemaakt van krasbestendig saffierglas. De bewegingssensor in de smartwatch kan het onderscheid maken in het type activiteit dat je doet. Zo kan hij dus automatisch bijhouden of je rent, fietst, wandelt of slaapt. Er zit tevens een hartslagmeter ingebouwd. Het bereiken van je sportieve doelen zou met deze smartwatch erg makkelijk zijn, aldus Huawei.

De smartwatch draait op Android Wear, het geoptimaliseerde, mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables van Google. Dat wil niet zeggen dat hij alleen met Androidtelefoons werkt, nee, hij is ook te gebruiken in combinatie met een iPhone (iOS 8). Notificaties van je smartphone kun je makkelijk bekijken op je Huawei Watch. Apps en muziek bedien je vanaf je pols en met Google Now heb altijd een persoonlijke assistent bij de hand. De batterij gaat 1.5 dag mee en is binnen 45 minuten voor 80% opgeladen dankzij de snellaadfunctie. Voor meer specificaties kun je hier terecht.

Testen

Wij gaan dit slimme horloge testen tijden het hardlopen en kijken hoe de hartslagmeter het doet. Verder gaan we kijken naar het bedieningsgemak van de apps en zijn we benieuwd of het behalen van sportieve doelen gemakkelijker gaat met deze Huawei Watch om je pols. Ook de vragen in de intro nemen we mee. Heb jij nog vragen? Stel ze dan gerust in de comments onder het artikel.

Waar kan ik de Huawei Watch kopen?

Wil je onze review niet afwachten maar gelijk al kopen? We snappen dat wel. Kopen kan voor ongeveer €299,- bij de volgende online winkels:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *