Huawei Fit

Alles wat je moet weten over de Huawei Fit


Fitnesstrackers of activiteitentrackers meten allerlei activiteiten met ingebouwde sensoren zoals je stappen, slaapritme, verbruikte calorieën, hartslag en gewicht. Een bekend voorbeeld van zo’n tracker is de Fitbit. De trackers zijn meestal te koop als armband, maar Huawei heeft wat anders bedacht, een fitnesstracker in de vorm van een horloge. Waarom ook niet? Hier vind je mijn review van de Huawei Fit.

Huawei Fit – wat kun je ermee doen

De Fit is dus geen volledige smartwatch alhoewel hij er wel op lijkt en ook notificaties kan ontvangen, maar hij past beter in de categorie fitnesstrackers. Deze door Huawei gefabriceerde horloge ziet automatisch of je loopt of rent. Daarnaast houdt het informatie voor je bij zoals je hartslag, je slaapritme, het aantal stappen opgesplitst in afstand, duur en het aantal verbrande calorieën. Je kunt ook een workout op het apparaat starten. Hierbij kun je kiezen tussen ‘Quick start’ om de laatste workout opnieuw te doen of hardlopen, wandelen, fietsen, loopband of zwemmen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kun je een doel instellen voor de workout zoals afvallen of een bepaalde tijd. Bij afvallen krijg een adviezen voor een bepaalde tijd en het aan te houden hartritme. Op de Fit kan ook een hardlooptrainingsschema worden gevolgd die je in kunt stellen in de bijbehorende Huawei Wear-app. Daarbij is er keuze uit 5km, 10km, een halve en een hele marathon.

Opvallend is dat de hartslagmeter continu je hartslag bijhoudt. Hiervoor moet het bandje wel goed strak zitten anders zit de sensor niet goed tegen je pols aan. In de app kun je na een workout zien in welke hartslagzones je hebt getraind. Zit je tijdens het rondje hardlopen te hoog, dan zal het apparaat trillen. Ook tijdens een workout zal de Fit je begeleiden met trillingen en meldingen. Met alle gegevens die de app bijhoudt, kun je mooi inzien hoe het met je VO2max is gesteld. Wanneer je een tijd achter je pc zit, zal de Fit via trillen aangeven dat je moet bewegen.

Huawei Wear
Huawei Wear
Price: Free
Huawei Wear
Huawei Wear

Huawei Fit – specs

Het 1.04 inch monochrome LCD-scherm bevat 208×208 pixels (200PPI). Er is geen gps-module aanwezig dus de smartphone met Huawei Wear-app zul je mee moeten nemen. Een extraatje is de waterdicht tot 50 meter. De Fit is dus geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden. Er zijn ook een aantal watchfaces in te stellen. Daarnaast kan de Huawei Fit notificaties ontvangen maar naast de binnenkomende gesprekken heb ik verder geen notificaties van de gekoppelde smartphone via de Fit ontvangen.

Huawei Fit – kopen

Ik had zo mijn vraagtekens bij maar de Fit gezet maar het horloge is me reuze meegevallen. Zeker voor beginners die hun eerste wearable willen aanschaffen is de Fit een goede keuze maar ook voor degene die geen dure smartwatch willen aanschaffen en toch een aantal dagelijkse activiteiten willen bijhouden. De Fit kost €149 en is daarmee stukken goedkoper dan een smartwatch, maar ook weer duurder dan andere fitnesstrackers.

Het horloge wordt geleverd in grijze afwerking met oranje bandje en zwarte afwerking met zwart bandje. Je kunt ook andere 18mm-bandjes gebruiken. De Fit werkt met Androidtoestellen vanaf Android 4.4 en iPhones vanaf iOS 8.0. De zwarte Huawei Fit kan hier voor €149 worden gekocht. De oranje variant kan hier voor hetzelfde bedrag worden aangeschaft.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *