robot

Koken? Daar heb ik een robot voor


retro-robot-1413510Het is wetenschapper en ingenieur Mark Oleynik geweest die in de nabije toekomst onze keukens wil voorzien van een heuse robot die voor je kookt. Ik hou hem niet tegen.

Moley Robotic Kitchen

Het bedrijf Moley Robotics heeft het eerste prototype van deze robot afgeleverd. Belangrijker nog, volgend jaar moet hij al voor het grote publiek beschikbaar zijn! Wat je dan kunt kopen is een robot met twee armen en handen die boven het werkblad uitkomen en een touchscreen. De armen en handen bevatten maar liefst 129 sensoren, 20 motoren en 29 gewrichten zodat de bewegingen van de menselijk hand exact kunnen worden nagebootst. Moley Robotic Kitchen kan volgens de makers net zo goed koken als de mens. Volgens Oleynik was dit ook precies de bedoeling, de robot zou namelijk moeten kunnen koken als een echte chef-kok.

Chef-kok

Om de robot zo goed te kunnen laten koken als een chef-kok, is onder andere een universiteit en een bedrijf ingeschakeld dat robots ontwikkeld voor NASA en de nucleaire industrie. Ook Tim Anderson, de winnaar van het Britse televisieprogramma BBC Master Chef, heeft zijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling. Tijdens het bereiden van vele gerechten droeg Anderson handschoenen met sensoren en werd hij in 3D gefilmd. Zijn bewegingen zijn omgezet in digitale bewegingen waarmee de robot geprogrammeerd kon worden. Moley Robotic Kitchen was geboren.

moley-robotics02

Recepten

Mocht je geïnteresseerd zijn, er worden ook nog eens 2000 recepten met je robot meegeleverd. Zo kun je elke dag een ander recept uit een ander land proberen. Zo’n 5 jaar en 4 maanden lang. Je hoeft dus niet te koken maar ook niet meer na te denken over wat je moet gaan eten. Nu alleen de boodschappen nog.

Wat kost Moley Robotic Kitchen dan?

10.000 Britse ponden. Waarschijnlijk zullen restaurants, keukenfabrikanten, vliegtuigmaatschappijen en koksopleidingen als eerste in de rij staan. Trouwens, in combinatie met Foodpairing kun je dan je eigen superkeuken creëren.

Bron: 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *