Food Hugger

Hoe je voedselresten knuffelt met de Food Hugger 1


Food HuggerVaak heb je in de keuken maar een deel van een stuk groente of fruit nodig. Wat doe je dan met de restanten? In een plastic zakje of vershoudfolie? Al dat plastic is eigenlijk verspilling want er is een heel erg handig en mooi alternatief: de Food Hugger.

Food Hugger – de missie

De Food Hugger is ontstaan uit de missie van de bedenkers om minder afval te produceren en om minder voedsel weg te gooien, dus voedselverspilling tegen te gaan. In 2013 werd het product via Kickstarter te koop aangeboden. Kickstarter is een zogenaamde crowdfundingwebsite, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen word. Toen het beoogde financiële doel van $184.000 werd behaald, kon de Food Hugger dus in productie.

Food Hugger – het product

De Food Hugger is als het ware een siliconen deksel die je om je overgebleven stuk fruit of groente vouwt, zodat het langer goed blijft. Je hoeft geen vershoudfolie of plastic zakjes meer te gebruiken, je drukt eenvoudig het stuk fruit of groente in de Food Hugger.

Bowl Huggers

Van tomaten tot grapefruits, van bananen tot avocado’s, voor elk soort is een knuffelaar. Naast de Food Huggers verkoopt het bedrijf ook mooie stapelbare maatbekers, stapelbare kruidenbakjes en Bowl Huggers. De laatste zijn net als de Food Huggers te gebruiken voor overgebleven eten in bakjes. Met de Bowl Hugger sluit je dan vervolgens al je bakjes, potjes en kommen makkelijk af.

Food Huggers kopen

Ik snap wel dat je deze Huggers nu in je keuken wilt hebben. Via de Engelstalige shop op de website van Food Huggers, kunnen de Huggers aangeschaft worden. De levering vindt pas eind januari weer plaats, dus dat wordt een verlaat kerstcadeautje. In Nederland zijn ze vanaf €10,95 te koop bij Babongo, een webshop met als missie: Babongo makes it easy being green!. De Food Huggers passen dus perfect bij deze missie.

Wat vind jij van deze Food Huggers?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe je voedselresten knuffelt met de Food Hugger

  • Carina melis

    Verschrikkelijk hoe die foodhuggers stinken bah. Zelfs na 2x in de vaatwasmachine is de geur vies. Wie een oplossing heeft graag!