De Crock-Pot is een echte slome duikelaar


crock-pot-logoEen Crock-Pot? Jawel, onze keuken heeft weer een nieuw apparaat mogen verwelkomen. Deze Crock-Pot is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en kan ook als slome duikelaar worden bestempeld. Het is namelijk een zogenaamde slowcooker.

Slow Cooking

Vlees.nl omschrijft Slow cooking als een kooktechniek waarbij je de tijd neemt om een goed gerecht te maken. Dat betekent bereidingstemperaturen tot maximaal 99 °C, maar meestal zelfs hooguit 80 °C. Dit houdt dus in dat je in plaats van een kwartiertje werk vroeg op moet staan om je ingrediënten klaar te maken en in de slowcooker te gooien want het bereiden neemt een aantal uren in beslag. De ingrediënten worden namelijk langzaam gaar gestoomd in een afgesloten pan. Voordeel is dat je meer tijd en aandacht besteedt aan je gerecht. Dat is dus dubbelop genieten.

Ook kun je olie of vet achterwege laten terwijl de vitaminen, mineralen en aroma’s mooi in de pan blijven. Lekker gezond!

Lagere temperatuur zorgen voor smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten tijd hebben om smaak af te geven. ’s Avonds opzetten, voor het naar bed gaan uitzetten en de volgende dag alleen nog maar opwarmen. Dat komt de smaak ten goede omdat alle specerijen en kruiden zich kunnen ontwikkelen.

Crock-Pot

Morgen zal Gerhard de Crock-Pot voor het eerst in gebruik nemen en zal ik jullie hier op de hoogte brengen van het resultaat: pittige Indische rundvleesstoofpot. Dat zal dan wel einde dag of zondag worden. De Crock moet namelijk lang pruttelen!

Waar kan ik de Crock-Pot vinden?

De Crock-Pot hierboven heeft een inhoud van 4.7 liter en kan bij Coolblue voor €89,- besteld worden. Hier vind je ook andere merken en soorten slowcookers.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *