Wat schaft de Crock-Pot vandaag?


crock-pot-logoHet is Crock-Pot wat deze week trending is op Everybody Healthy. Vandaag heeft de kok des huizes, Gerhard ter Mors, een gerecht gemaakt met deze zogenaamde slowcooker. Benieuwd naar het resultaat?

Wat schaft de Crock-Pot?

Vanochtend heeft Gerhard de Crock-Pot voor het eerst in gebruik genomen om een pittige Indische rundvleesstoofpot te bereiden. Na wat snijwerk kon eindelijk als de pan in. Temperatuur op slow en sudderen maar. Het resultaat mag er zijn hoor, het vlees is supermals! Volgende week gaat de pot weer aan, het is een goede aanschaf geweest. Hieronder vind je het gebruikte recept van Smulweb dat trouwens ook te bereiden is zonder de Crock-Pot.

In het artikel van gisteren kun je lezen wat precies een Crock-Pot is en wat Slowcooking inhoudt. Hier vind je ook wat links waar je de pot kunt aanschaffen.

De ingrediënten (4 porties)

  • 750 gram riblappen
  • 750 gram uien 
  • zout en peper
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad (of 1 blad daon salam)
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook 
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel ketoembar (koriander)
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder 
  • 2 eetlepels azijn 
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 
  • 1 eetlepel bloem 
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 el arachideolie

Koken maar

Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de Spaanse peper, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Doe de ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Verkruimel het vleesbouillontablet en voeg het toe. Laat alles 2,5 à 3 uur sudderen.

Voor de bereiding in de slowcooker: Zet de slowcooker op low en laat het vlees plus minus 5 – 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan…..

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *