pikante goulashsoep

Wat schaft de Crock-Pot vandaag? Pikante goulashsoep


crock-pot-logoHet is Crock-Pot-dag vandaag op Everybody Healthy. Vandaag heeft de kok des huizes, Gerhard ter Mors, weer een gerecht gemaakt met deze zogenaamde slowcooker. Benieuwd naar het resultaat?

Wat schaft de Crock-Pot? Pikante goulashsoep

Vanochtend heeft Gerhard de Crock-Pot weer aangezet. Dit keer om een pikante goulashsoep te maken. Nadat de gesneden ingrediënten in de pot gingen, was het weer een paar uur wachten geblazen. Temperatuur op low en sudderen maar. Het resultaat: een hele smakelijke volle maaltijdsoep.

Hieronder vind je het gebruikte recept van Smulweb dat trouwens ook te bereiden is zonder de Crock-Pot. In dit artikel kun je lezen wat precies een Crock-Pot is en wat Slowcooking inhoudt. Hier vind je ook wat links waar je de pot kunt aanschaffen.

De ingrediënten (4 porties)

  • 500 gram rundvlees voor goulash
  • 2 flinke uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram aardappelen
  • 3 kruidnagelen
  • 3 winterpenen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 pot geroosterde paprika’s (720 gr)
  • 4 runderbouillon-tabletten
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Cayennepeper naar smaak

Koken maar

Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes (vocht niet weggooien!). Laat de geroosterde paprika’s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika’s in stukjes of reepjes. Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee. Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika’s toe. Doe er plus minus ¾ liter water en de bouillontabletten bij. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de soep plus minus 1½ – 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Voor de bereiding in de slowcooker: Je kunt alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken alhoewel er dan wel een iets vollere smaak aan de soep komt. Zet de soep ongeveer 6 uur op low.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *