pasta

Lekker recept: snelle zomerpasta


meat-1304725In de rubriek ‘Lekker recept’ vertellen we over de achtergrond van het gerecht en delen we natuurlijk het recept met je. Deze keer staat de snelle zomerpasta uit de juli-editie van Runner’s World op het menu. Eet smakelijk!

Waar komt de pasta vandaan?

Pasta (Italiaans) is een verzamelnaam voor deegwaren gemaakt van tarwemeel. Volkoren pasta staat in de Schijf van Vijf. Witte pasta niet. Volkoren graanproducten hebben namelijk positieve effecten op de gezondheid. Bovendien wordt witte pasta gemaakt van bloem waarin niet meer de vezels en een groot deel van de voedingsstoffen zitten, die wel in volkorenmeel zitten. De meeste tarwe komt uit de Verenigde Staten en Frankrijk. De tarwesoort waar pasta van gemaakt wordt groeit alleen in een warm klimaat. Vandaar dat pasta oorspronkelijk uit Zuid-Europese landen komt.

zomerpasta-mitch-mandellDe ingrediënten (6 porties)

  • 250 g pasta
  • 220 g doperwtjes
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 50 g pecorino of Parmezaanse kaas
  • sap van ½ citroen
  • 120 g (8 plakjes) rauwe ham

Koken maar

Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg twee minuten voordat de pasta gaar is de doperwtjes toe. Giet de pasta met doperwtjes af. Bewaar 60 ml van het kookvocht en zet dit apart. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten tot ze geurig en lichtgebruind is. Voeg de pastamix toe, samen met het bewaarde kookvocht. Mix gedurende 1 minuut. Roer er vervolgens de peper, kaas en citroensap doorheen. Serveer in de zomerpasta in diepe borden of kommen. Leg de plakjes ham er bovenop, zodat het vlees verwarmd wordt.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *