recepten

Lekker recept: Pad thai met garnalen


garnalen_spiesIn de rubriek ‘Lekker recept’ vertellen we over de achtergrond van het gerecht en delen we natuurlijk het recept met je. Deze keer staat Pad thai met garnalen uit de Boodschappen op het menu. Eet smakelijk!

Waar komen garnalen vandaan?

Garnalen zijn schaaldieren. Schaal- en schelpdieren leven in de zee of in zoetwater. Schaal- en schelpdieren zijn officieel geen vissen, maar ze worden wel tot (magere) vis gerekend in de Schijf van Vijf.  Garnalen zijn afkomstig uit Nederland, Noorwegen of Thailand. Enkele voorbeelden zijn de Hollandse en Noorse, kleine Aziatische en grote tropische garnalen, die ook bekend zijn als gamba’s.

pad_thai_garnalen

De ingrediënten (4 porties)

  • 250 gram mie of 250 gram mihoen
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 50 gram pinda’s
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram gepelde garnalen
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 125 gram taugé
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 handje koriander (grof gehakt)
  • 1 limoen (in partjes)

Koken maar

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de vissaus met de suiker en sojasaus. Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd apart. Zet de warmtebron op een hoge stand, voeg de eieren toe en roer door totdat het ei is gestold. Voeg de mie toe en schenk de saus erbij. Schep de taugé, garnalen, rode peper en bosui erdoor. Hak de pinda’s fijn en strooi over de Pad thai. Garneer met de koriander en serveer met partjes limoen.

Eet smakelijk!


About Claudia

• android • google • chrome • social media • gadgets • humor • sushi • ASOT • running • qigong •

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *