Lekker recept: bo­ter­ham met groen­teo­me­let


broken-egg-1427503In de rubriek ‘Lekker recept’ vertellen we over de achtergrond van het gerecht en delen we natuurlijk het recept met je. Deze keer staat de boterham met groenteomelet uit de nieuwste Allerhande op het menu. Eet smakelijk!

Waar komt hummus vandaan?

In bijna alle supermarkten is het tegenwoordig te vinden: hummus, een puree van kikkererwten die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. In de simpelste vorm bestaat hummus uit gepureerde kikkererwten, tahin (sesamzaadpasta), olijfolie, knoflook en enkele kruiden. Je kunt het zo eten, maar ook gebruiken kunt als onderdeel van een pitabroodje of bijvoorbeeld een Turks brood. Ook is het geschikt als dipsaus.

img_081856_445x297_jpg

De ingrediënten (4 porties)

  • 1 el arachideolie
  • 150 g fijne soepgroenten
  • 4 eieren
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 4 el hummus

Koken maar

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Bestrijk 4 volkorenboterhammen elk met 1 el hummus, verdeel de omelet erover en dek af met nog 4 boterhammen. Ook lekker met groentespread pompoen in plaats van hummus.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *