Foodpairing

Foodpairing: het creatieve proces kan beginnen


foodpairing_logoBen jij chef, barman of een foodie (iemand die van lekker houdt)? Dan heb je vast wel eens inspiratieloos in de keuken gestaan. De online tool Foodpairing kan dan voor jou wel eens de perfecte oplossing zijn. Deze tool stelt je namelijk in staat om nog creatiever te koken dan je al deed.

Foodpairing

Aardappels, groenten en vlees, deze combi verdwijnt steeds meer en meer naar de achtergrond. We willen iets beleven als we aan het eten zijn. Standaard is uit. Foodpairing kan hier een perfecte oplossing in de keuken bieden want het beheert één van wereld’s grootste databanken van ingrediënten- en aromaprofielen. Daarnaast ontwikkelen ze unieke algoritmes die in staat zijn om vernieuwende voedingscombinaties te genereren.

Mensen eten steeds avontuurlijker en willen steeds weer verrast worden met nieuwe smaakcombinaties.

Wetenschappelijke analyse

Dus door middel van geur- en aromaprofielen wordt een wetenschappelijke analyse gemaakt in de vorm van een Foodpairing tree. Deze analyse helpt je om unieke smaakcombinaties, zowel traditioneel als vernieuwd, te ontdekken. Wat dacht je van de combi chocolade met peper? Of aardbeien en basilicum? Deze combi’s gaan goed, ze delen namelijk aromatische factoren met elkaar.


food-pairing-wallpaper

Het creatieve proces

Met Foodpairing kun je dus ontdekken hoe leuk het is om zelf combinaties te maken waarmee je iedereen kunt verrassen. Of het nu een gerecht is, fingerfood of een cocktail. Foodpairing kan ook passende bieren voorstellen die perfect samengaan met jouw recept. Vele chefs en bartenders maken er al gebruik van.

Waar kan ik de Foodpairing vinden?

Je kunt via de website van Foodpairing beginnen met je creatieve proces in de keuken. Registreren kan hier.

Bron: 1, 2

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *