kussen

Hoe je door een slim kussen een betere zithouding krijgt


darma_logoUit een onderzoek van het RIVM blijkt dat de gemiddelde Nederlander 8,7 uur per dag zit. Jongeren zitten het meest, meer dan 10 uur. Maar ook 20- tot 35-jarigen komen met 9,7 zituren, nauwelijks uit hun luie stoel of van de bank. Tijd dus om je billen te laten zien met behulp van een slim kussen!

Een uur per dag bewegen

Dat helpt om de 8 uur per dag die je zittend doorbrengt, te compenseren, zo blijkt uit onderzoek. Natuurlijk is de trap een goed alternatief voor de lift en kun je voorstellen om gedurende de dag je collega’s van koffie en thee te voorzien wanneer ze daar zin in hebben. Een slim kussen zou ook uitkomst kunnen bieden…

Slim kussen

Er zijn veel slimme apparaten maar dat we tegenwoordig ook een kussen al slim kunnen noemen, dat had ik niet gedacht. Toch is hij er en Darma heeft hem in de markt gezet. Dit kussen zit boordevol met sensoren die je zithouding meten. Het kussen kan dan precies zien of je recht zit of onderuit gezakt. Ook je ademhaling en hartslag worden meegenomen. Deze worden gebruikt voor het meten van stress. Je krijgt dan gerichte informatie voor oefeningen om je stress te verminderen. Natuurlijk is alle data terug te zien in een bijbehorende app. Deze app geeft je meteen een melding als het weer tijd is om koffie te halen voor je collega’s of als je een slechte zithouding hebt aangenomen. Uiteraard zal het kussen ook opgeladen moeten worden.

Sit smart with a healthy body and mind

Meten is weten

Bij slimme apparaten gaat het niet puur en alleen om de data die wordt vergaard. Het gaat om wat je met de verkregen inzichten doet. Ook dit slimme kussen is een hulpmiddel en geeft je alleen de handvaten voor een gezonder leven. Je zult zelf op tijd je werk moeten neerleggen en een stukje gaan lopen of je zithouding moeten aanpassen. Voor mensen met rugklachten zou dit kussen helemaal een uitkomst zijn.

Waar kan ik de Darma Cushion vinden?

Voor $159,- kun je trotse eigenaar zijn van de Darma Cushion. Omgerekend is dat zo’n €217,-. Dat is veel geld. Zou jij hem aanschaffen?

Darma
Darma
Developer: Darma Inc.
Price: Free
Darma
Darma
Developer: Darma Inc
Price: Free

Bron: 12

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *