Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en sporten, een perfecte combinatie


401512_10150612340703649_1223690508_nWe kennen allemaal de natuurbeschermingsorganisatie Natuurmonumenten die al meer dan een eeuw natuur in Nederland beschermt. Dat doen ze door natuurgebieden aan te kopen, te beheren en op te komen voor natuurbelangen. Gelukkig kunnen we met zijn allen genieten van deze natuur doordat Natuurmonumenten prachtige routes heeft uitgestippeld voor wandelaars, fietsers, hardlopers, mountainbikers, paardrijders, kanovaarders en cultuursnuivers. En wat is nu lekkerder dan lekker bewegen in onze eigen natuur?

Actief in de Nederlandse natuur

fietsen-in-twente-namo61096Natuurmonumenten heeft 334 routes voor je in de aanbieding waaronder audiotours en avonturenroutes. Op de website kun je zoeken op:

  • de activiteit die je wilt gaan doen
  • de af te leggen afstand
  • geschiktheid voor honden, paarden, kinderen, rolstoel
  • de locatie

Je kunt op deze pagina het overzicht zien. Natuurmonumenten heeft ook een app voor Android, Windows en iOS ontwikkeld waarin je 239 gratis routes kunt bekijken. Het biedt een ruime keuze uit wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland begeleidt door audioverhalen van boswachters. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen. Ideaal dus voor onderweg.

Hardlopen in de Nederlandse natuur

De boswachters van Natuurmonumenten hebben samen met professionele hardlooptrainer David Knappstein de mooiste gebieden geselecteerd waar je heerlijk kunt hardlopen. Deze zijn verzameld in een routeboekje met 5 routes, licht en zwaar, kort en lang die voeren langs kronkelige rivieren, over mulle zandvlaktes, of door uitgestrekte weilanden en prachtige heidevelden. Dit boekje is gratis en kun je hier aanvragen. Verder zijn er ook routes voor trailrunners en worden er hardloopevenementen georganiseerd.

hardloopwedstrijd_breed_kleineversie

Bewegen voor het goede doel

Natuurmonumenten heeft nog een app ontwikkeld, Fundrunner, waarmee je tijdens het bewegen goede doelen kunt steunen. Met deze app sla je namelijk twee vliegen in één klap: je bent gezond bezig en je steunt al sportend de natuur. Meedoen is eenvoudig en kost je niets; als je buiten kilometers maakt, verdien je met Fundrunner al een donatie voor een goed doel, waaronder Natuurmonumenten. Onder gezond bezig zijn wordt verstaan:  hardlopen, wandelen, fietsen, schaatsen, skeeleren, roeien, zeilen, rolstoelsporten, golfen en je hond uitlaten.

Het enige wat je hoeft te doen om een donatie mogelijk te maken, is jouw prestatie en een bericht van je sponsor delen op Facebook of Twitter. Je hoeft zelf geen sponsors te zoeken; ieder goed doel heeft zijn eigen bedrijfssponsors die per kilometer een vergoeding uitbetalen.

Waar kan ik de routeapp van Natuurmonumenten vinden?

Natuur Routes Natuurmonumenten
Natuur Routes Natuurmonumenten
Developer: Shoudio
Price: Free
Natuur Routes
Natuur Routes
Developer: Shoudio
Price: Free

Waar kan ik de Fundrunner vinden?

Fundrunner
Fundrunner
Developer: Addfunds
Price: Free
Fundrunner
Fundrunner
Developer: Addfunds
Price: Free

Bron foto: 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *