mediteren

Mediteren met je smartphone


Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat mediteren ongelofelijk goed voor je gezondheid isHet is aangetoond dat meditatie zelfs het immuunsysteem versterkt. Ontsnappen kan niet meer. Tijd om te mediteren.

Innerlijke onrust en mediteren

Ervaar je ook veel onrust in je, heb je last van stress en pieker je continu? Dan is het tijd om je gedachten te ontspannen en te focussen op je ademhaling oftewel mediteren. Totale ontspanning voor je lichaam en je geest. Niks geen zweverigheid, in sommige landen is meditatie onderdeel van de cultuur (China) en wordt het op elke hoek van de straat beoefend. De term mindfulness, tevens een vorm van meditatie, begint in onze cultuur steeds meer gemeengoed te worden en dat is een goed teken! Tijd dus om te mediteren.

Meditation Timer & Log

Wanneer we de verbinding leggen tussen meditatie en Android, dan zijn er tal van apps in de Play Store te vinden die je helpen bij (het leren van) mediteren. Meditation Timer & Log is een hele simpele variant en mijn favoriet.

Je kunt sessie aanmaken, opslaan en de opgeslagen versies weer herhalen. Tijdens het mediteren word je telefoon in de stille modus gezet zodat je niet gestoord wordt door allerlei notificaties. Tevens is er Google Fit-synchronisatie. De sessies zijn dus te bekijken in je Google Fit-app! Daarnaast worden je meditatiesessies gesynchroniseerd zodat je ze makkelijk terug kunt zetten op de nieuwe Nexus die je eind van dit jaar gaat aanschaffen.

 

Nog meer mogelijkheden

Er is heel veel in te stellen bij zo’n sessie zoals voorbereidingstijd, duur van de sessie, intervalgeluid, achtergrondmuziek en nog veel meer. Wanneer je eenmaal tevreden bent met de aangemaakte sessie, dan kun je hem opslaan om later weer opnieuw te gebruiken.

Nog een aantal mogelijkheden:

  • Opgeslagen sessies kun je bewerken
  • Geschiedenis met aantal sessies
  • Een grafiek met je sessies

Waar kan ik Meditation Timer & Log vinden?

Meditation Timer & Log
Meditation Timer & Log
Developer: TeleSoftas apps
Price: Free+
Meditation Timer and Log
Meditation Timer and Log
Developer: TeleSoftas
Price: Free

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *