Spotify banner

Lekker rennen met Spotify Running


Spotify_logoSinds geruime tijd is het mogelijk om Spotify Running te gebruiken tijdens het hardlopen. Deze functie biedt je een non-stop mix van de muziek waar jij van houdt. Elk nummer is dus op jou afgestemd. De app gebruikt jouw tempo tijdens het hardlopen en speelt vervolgens de muziek die daarbij past voor je af.

Spotify Running

Als je de app van Spotify hebt geïnstalleerd, klik je via het menu linksboven op ‘bladeren’ en dan op het vierkantje ‘Running’. Vervolgens zie je een scala aan afspeellijsten waaruit je kunt kiezen:

  • Aanbevolen afspeellijsten – waaronder ‘Your Running Mix’ gebaseerd op luistergeschiedenis
  • Running Originals – nieuwe muziek
  • Op run – muziek aangepast aan het tijdstip, bijvoorbeeld ‘Winter Run’
  • Op genre – muziek op genre, bijvoorbeeld ‘Total Metal’ of ‘Top Hits Run’

Wanneer je een afspeellijst hebt geselecteerd, moet je beginnen met hardlopen op een regelmatig tempo zodat Spotify het kan analyseren en de juiste muziek kan afspelen. Je kunt dit ook overslaan en meteen naar de muziek gaan. Vanuit dit scherm kun je met de vierkantjes nog je tempo aanpassen maar dat lijkt me onhandig als je je smartphone in een SPIbelt om je middel hebt. Via je smartwatch kun je het tempo niet aanpassen, wel de nummers skippen.

Van Placebo naar The Temptations

Vanochtend heb ik gekozen voor ‘Your Running Mix’ zodat ik een overzicht van mijn eigen muziek voorgeschoteld zou krijgen. En dat lukte… Het ging van Rammstein naar Marvin Gaye en weer van Smashing Pumpkins naar Gavin Degraw. Een beetje apart wel. De volgende keer ga ik denk ik toch voor een afspeellijst op genre zodat de muziek wat gelijkmatiger is tijdens het hardlopen. Voor nu vind ik de overgangen tussen de nummers en het tempo van de muziek wel aardig passen en samen met Endomondo zal ik deze functie van Spotify lekker blijven gebruiken want het motiveert wel om een bepaald tempo te behouden.

Waar kan ik Spotify vinden?

Heb je Spotify nog nooit geprobeerd? Dan kun je een gratis abonnement nemen waar af en toe reclames te horen zijn, of een Premium-abonnement aanschaffen. Meer info hierover vind je hier.
Spotify Music
Spotify Music
Developer: Spotify Ltd.
Price: Free+
Spotify Music
Spotify Music
Developer: Spotify Ltd.
Price: Free+
Spotify
Spotify
Developer: Spotify AB
Price: Free

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *