boom

Hoe kom je van je smartphoneverslaving af? Plant een boom!


forest_iconJe ziet het steeds vaker, mensen met een gebogen rug en ogen gericht op hun smartphone. Ik noem het wel eens omgekeerde evolutie, mensen gaan weer gebogen lopen. Hoe dan ook, er is zeker sprake van een smartphoneverslaving maar gelukkig kunnen we, hoe ironisch ook, met behulp van apps en je eigen doorzettingsvermogen hiervan afkomen. Een mooi voorbeeld is Forest, waar je een boom plant voor elke smartphonepauze die je inlast.

Plant een boom met Forest

Forest is een app voor Android, iOS, Chrome en Firefox die je niet in de steek moet laten. Aan de andere kant moet je juist een no-smartphone-zone inlassen. “Huh, hoe dan?” hoor ik je denken.

Wel, het doel van de app is dat je productiever wordt op je werk of tijdens je studie en dat je meer tijd met familie en vrienden doorbrengt. Het lijkt een beetje op de Pomodoro-techniek dus. Dit kan alleen wanneer je minder tijd aan je smartphone besteedt, aldus Forest, want dit apparaat leid je alleen maar af. En ja, in vele gevallen klopt dat wel… De bedoeling is dat je voor elke smartphonepauze van 30 minuten (of langer, wat jij wilt) een virtuele boom plant. Als je net een boom hebt geplant, zie je een timer op je scherm verschijnen die ervoor zorgt dat je je smartphone niet meer kunt gebruiken voor 30 minuten. Als je dit lukt, dan kun je de boom toevoegen aan je bos. Lukt dit niet, dan zal je net geplante boom doodgaan.

introduce_forest

Wedstrijdje

Je kunt met je vrienden de uitdaging aangaan om zo weinig mogelijk gebruik te maken van je smartphone. Dit is uiteraard te zien aan jouw bos dat naar verloop van tijd steeds gevarieerder en groter wordt door. Je kunt namelijk beloningen krijgen en nieuwe boomsoorten vrijspelen. In je geschiedenis kun je zien hoe je het de afgelopen periode hebt gedaan qua afkicken van je smartphoneverslaving en waar je dan je tijd nuttig aan besteed hebt, werk, studie of andere dingen behalve naar je smartphone staren.

Dat motiveert weer om meer leuke dingen te gaan doen waar je positieve energie van krijgt. Tijd dus om meer bomen te planten en je smartphone vaker thuis te laten. Gaat dat lukken?

Waar kan ik Forest vinden?

Forest: Stay focused
Forest: Stay focused
Developer: forestapp.cc
Price: Free+
Forest by Seekrtech
Forest by Seekrtech
Developer: ShaoKan Pi
Price: € 2,29+
Forest: Stay focused, be present
Forest: Stay focused, be present
Developer: John Forge
Price: unknown+
Forest: stay focused, be present
Forest: stay focused, be present

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *