fitbit

Fitbit komt met mooie, nieuwe fitnesstrackers


symbol_of_fitbitFitbit is een fabrikant van de zogenaamde wearables, de nieuwe generatie mobiele devices die op het lichaam gedragen worden. De smartwatch is deze categorie wel de meest bekende maar er zijn ook fitnesstrackers of activiteitentrackers die allerlei activiteiten met ingebouwde sensoren meten zoals je stappen, slaapritme, verbruikte calorieën, hartslag en gewicht. Fitbit heeft de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Flex 2 aangekondigd.

Fitbit Charge 2

simple.b-cssdisabled-jpg.hcd7db27bb8a3b3dfbe6c28244e8ab7d7De Charge 2 is een verbeterde versie van zijn voorganger, de Charge, en bevat een hartritmesensor, een versnellingsmeter en een hoogtemeter en verwisselbare bandjes. De Charge beschikt over een Oled-scherm en kan met verschillende kleuren bandjes worden gedragen. Gedurende de dag worden er stappen, afstanden, gelopen trappen, verbruikte calorieën en meer bijgehouden (All-Day Activity Tracking). Met de functie SmartTrack kan de Charge zien wat je aan het doen bent, of het nu hardlopen of fietsen is. Handmatig een workout toevoegen hoeft dus niet meer. De functie Guided Breathing Sessions brengt wat mindfulness naar je Charge waarbij een gepersonaliseerd ritme op basis van je hartslag wordt geadviseerd waarbij je helemaal tot rust kunt komen. Je krijgt herinneringen wanneer je weer uit je luie stoel moet komen om meer te bewegen maar ook een berichtje als je een telefoongesprek hebt gemist of van een aankomende afspraak in je agenda. Tijdens de nacht word je slaap bijgehouden, hoe lang en hoe goed je dit hebt gedaan. Alle gegevens kun je natuurlijk in de bijbehorende app weer tfiterugzien.

De Fitbit Charge 2 heeft geen ingebouwde GPS-module en zal dus via je smartphone de locatie moeten bepalen. De batterij zou vijf dagen mee moeten kunnen gaan. De Charge 2 bevat overigens nog veel meer leuke functies. Voor €159,95 kun je ze allemaal uitproberen. Let wel dat ze pas in september/oktober leverbaar zijn.

Fitbit Flex 2

simple.b-cssdisabled-jpg.h8abb9eb267fe94b77113c16598d84b9cMet de Fitbit Flex 2 kun je zwemmen en dat is nieuw voor Fitbit. Tot een diepte van 100 meter kun je dit apparaatje gebruiken. De Flex 2 heeft geen scherm maar vijf led-lampjes die aangeven wanneer je een oproepje krijgt of hoever je nog moet om je trainingsdoel te bereiken. De lampjes lichten bij deze notificaties dan in verschillende patronen op. De Flex 2 heeft ook All-Day Activity Tracking, SmartTrack en Auto Sleep Tracking. Qua sensoren beschikt de Flex 2 alleen over een een versnellingsmeter.

Handig is dat je de tracker uit de armband kunt halen om hem ook zonder armband te kunnen dragen. Er zijn ook accessoires, een luxe ketting en luxe armband waar je de tracker in kunt dragen. Zo kun je nog eens wat afwisselen. Dit apparaatje gaat voor € 99,95 over de toonbank. Ook de Flex 2 is pas vanaf september/oktober leverbaar.

Waar kan ik de Fitbit-app vinden?

Fitbit
Fitbit
Developer: Fitbit, Inc.
Price: Free
Fitbit
Fitbit
Developer: Fitbit, Inc.
Price: Free
Fitbit
Fitbit
Developer: Fitbit
Price: Free

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *