Een opgeruimd hoofd? Wat jij van Eisenhower kan leren


ike-to-do-list-task-listWat hebben Eisenhower, belangrijke en dringende prioriteiten en mooie animaties met elkaar te maken? Dat is Ike – To-Do List, Task List want deze app weet ze allemaal te combineren in één prachtige taken-app. Een app die anders is dan de vele andere taken-apps en er natuurlijk voor zorgt dat je niets meer vergeet. Lekker, een opgeruimd hoofd.

Eisenhowers prioriteitenmatrix

“Urgente zaken zijn zelden belangrijk en belangrijke zaken zelden urgent,” aldus Dwight D. Eisenhower, voormalig generaal en president van de Verenigde Staten.

What is important is seldom urgent, and what is urgent is seldom important. – Dwight ‘Ike’ Eisenhower

Hij ontwikkelde er een zogenaamde prioriteitenmatrix voor, ook wel het Eisenhower-schema genoemd. De prioriteitenmatrix van Eisenhower bestaat uit vier kwadranten die ontstaan door twee tegenstellingen tegenover elkaar te zetten: belangrijk versus onbelangrijk en dringend versus niet dringend. Je krijgt dan de volgende matrix:

eisenhowermatrix

Ike – To-Do List, Task List

Ike is gebaseerd op deze prioriteitenmatrix. Het werkt met dezelfde vier kwadranten als hierboven. Het gaat er dan ook om hoe belangrijk en hoe dringend je taak is. Voordat je een taak toevoegt, moet je deze een prioriteit meegeven door hem in een kwadrant te plaatsen. Dit doe je door het plus-tekentje in te drukken en naar de gewenste kwadrant te slepen. De taken kun je toevoegen aan lijsten die je een naam kunt geven zoals ‘Thuis’ en ‘Werk’. De app bevat ook een aantal thema’s waarmee je de kleuren van de kwadranten kunt aanpassen.

Taken

De taken kun je voorzien van een herinnering gebaseerd op een tijd of locatie. Je kunt dan bijvoorbeeld een herinnering op je telefoon krijgen om koffiemelk te kopen als je in de buurt van de supermarkt bent. Verder kun je nog een afbeelding, spraakbericht of een notitie eraan toevoegen. Daarnaast kun je taken sorteren. Oja, als je klaar bent met een taak, veeg je hem naar rechts om hem lekker af te vinken. Je wordt dan getrakteerd op een hele mooie en sierlijke animatie.

Waarom Ike?

Ike is apart omdat het werkt met kwadranten die visueel erg aantrekkelijk zijn. Daarnaast is het erg overzichtelijk omdat je in één oogopslag ziet wat belangrijk en dringend is, wat onbelangrijk en niet dringend is, en zo verder. Jij hebt een opgeruimd hoofd want je taken zijn op tijd af. Zou Eisenhower ooit hebben kunnen bedacht dat er een prachtige app zou worden gemaakt, gebaseerd op zijn prioriteitenmatrix?

Waar kan ik Ike vinden?

De betaalde versie bevat onder andere widgets, extra thema’s en de mogelijkheid om meer dan vier locaties aan een herinnering toe te voegen. Dit kost je €2,09.

Bron: 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *