inspiratie

3 apps voor je dagelijkse dosis culi inspiratie


Receptenapps zijn populair. Dat is best begrijpelijk want het is voor iedereen een dagelijks ritueel: Wat eten we vandaag? Top Recept was de eerste receptenapp op Everybody Healthy. Ik maak het je nu nog wat moeilijker door nog 3 apps aan je voor te schotelen. Bepaal zelf welke culinaire app je het meest aanspreekt en ga aan de slag met nieuwe ingrediënten voor nieuwe recepten en geniet van nieuwe gerechten. Inspiratie is goed! Eet smakelijk!

Receptenmaker

receptenmakerReceptenmaker is een mooie overzichtelijke maar vooral ook uitgebreide app waar je zelf recepten kunt invoeren of van bekende receptensites zoals 24kitchen en AH Allerhande kunt afhalen. Er is ook een afdeling ‘inspiratie’ met onder andere 15 minuten- en populaire recepten. Ook vind je er kookboeken waar je recepten uit de allerlaatste Allerhande of Hallo Jumbo kunt bekijken. Of kookboeken met wokrecepten, sandwiches of salades. Je kunt hier ook je eigen kookboek aanmaken of die van (Facebook)vrienden bekijken. Heeft één van je vrienden een leuk recept? Deze voeg je eenvoudig toe aan je eigen recepten.

De app bevat een kookstand om het recept groot in beeld te zien en een kookwekker. Handig is ook dat je smartphone of tablet tijdens het koken niet zo maar in de stand-by-stand gaat. Voor €1,99 kun je de reclames in de app laten verdwijnen en extra opties kopen zoals toegang tot de seizoenskalender en kooktechnieken en meer dan 10 recepten opslaan.

Waar kan ik de app vinden?

Receptenmaker
Receptenmaker
Developer: Mobiel Bekeken
Price: Free+
Receptenmaker
Receptenmaker
Developer: Mobiel Bekeken
Price: Free+

Uit Paulines Keuken

uit-paulines-keuken

Pauline van Uit Pauline’s Keuken is natuurlijk bekend van haar foodblog maar ook van haar boeken boordevol inspiratie en honderden recepten. Haar app bevat heel veel lekkere en toegankelijke recepten maar ook reviews, restaurantrecensies, nieuwtjes en hotspots. Binnen de app kun je doorklikken naar de artikelen op de website, maar ook zoeken in de uitgebreide receptenindex. In deze index kun je tevens zoeken op een ingrediënt dat je bijvoorbeeld nog in je koelkast hebt liggen. Verder kun je haar boek in de app aanschaffen.

De Androidapp blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid. Je kunt er soms beter voor kiezen om via de mobiele website naar recepten te zoeken. Gelukkig heeft Pauline aangegeven dat ze met iets nieuws bezig zijn. Ik ben benieuwd.

screener_2016091310-07-06

Waar kan ik de app vinden?

The app was not found in the store. 🙁
Uit Paulines Keuken
Uit Paulines Keuken
Developer: Pauline Weuring
Price: Free

Jamie’s 20 Minute Meals

jamies-20-minute-mealsZoals de app als aangeeft, vind je in deze app recepten die je maar 20 minuten van je kostbare tijd kosten. De 65 recepten worden stap-voor-stap uitgebreid uitgelegd en visueel aantrekkelijk gepresenteerd. Er zijn tips en tricks van Jamie in video’s beschikbaar. Hier kun je van alles leren zoals de perfecte bereiding van pasta. Er is ook een boodschappenlijstje aanwezig die het je makkelijk maakt in de supermarkt.

De app is niet goedkoop maar misschien vind jij het de moeite waard om gerechten van deze Britse chef-kok te kunnen bereiden.

Waar kan ik de app vinden?

Jamie's 20 Minute Meals
Jamie's 20 Minute Meals
Developer: Zolmo
Price: € 6,99
20 Minute Meals - Jamie Oliver
20 Minute Meals - Jamie Oliver
Developer: Zolmo
Price: € 7,99

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *